Als bedrijf wil je duurzaam zijn en bijdragen aan een beter milieu. Op het gebied van inrichting kun je hier al flinke stappen in zetten. Door oude materialen te hergebruiken, bied je niet alleen een tweede leven aan de spullen, maar bespaar je ook op kosten en verminder je jouw afvalberg. In dit blogartikel bespreken we hoe je de duurzaamheid in jouw magazijn kunt vergroten door oude materialen te hergebruiken voor een nieuwe inrichting.

© Pexels.com

Waarom Hergebruiken?

Het hergebruiken van oude materialen is een duurzame oplossing omdat het de hoeveelheid afval vermindert. Hierdoor wordt de uitstoot van broeikasgassen en de druk op natuurlijke hulpbronnen verminderd. Bovendien is het hergebruiken van oude materialen vaak goedkoper dan het kopen van nieuwe materialen.

Oude pallets

Pallets worden vaak gebruikt in magazijnen voor het opslaan en verplaatsen van goederen. Maar wist je dat je van oude pallets ook prachtige meubels kunt maken? Denk aan een wandbord met haakjes om jassen op te hangen of een tafel met een robuuste uitstraling. Door pallets creatief te hergebruiken, geef je jouw magazijn een persoonlijke touch en verklein je de afvalberg.

Hergebruikte kratjes

Kratjes worden vaak gebruikt voor het opslaan van kleine materialen, zoals schroeven en spijkers. In plaats van deze kratjes na gebruik weg te gooien, kun je ze ook hergebruiken als opbergdoosjes. Maak bijvoorbeeld een wandrek van oude kratjes en organiseer zo jouw magazijn op een duurzame manier.

Tweedehands kasten

Een nieuwe kast kopen voor het magazijn kan flink in de kosten lopen. Gelukkig zijn er genoeg tweedehands meubelwinkels waar je mooie kasten kunt vinden voor een scherpe prijs. Door deze op te knappen en te gebruiken in jouw magazijn, geef je niet alleen de spullen een tweede leven, maar bespaar je ook op kosten.

Magazijnstellingen

Stellingen zijn onmisbaar in een magazijn om goederen op te bergen. Maar wist je dat je ook gebruikte magazijnstellingen kunt aanschaffen in plaats van nieuwe? Hiermee bespaar je niet alleen flink op kosten, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld. En mocht je dan toch een nieuwe stelling willen aanschaffen, kun je de oude altijd nog verkopen. Deze kunnen dan door andere bedrijven weer gebruikt worden en dan is het cirkeltje weer rond!

© Pexels.com

Duurzame verlichting

Last but not least: duurzame verlichting. Vaak wordt er gedacht dat het vervangen van verlichting een flinke investering is. Maar wist je dat je met LED-verlichting al snel honderden euro’s per jaar kunt besparen op jouw energiekosten? Daarnaast gaan LED-lampen veel langer mee dan traditionele lampen, waardoor je minder vaak lampen hoeft te vervangen. Een duurzame keuze dus.

Gebruik van Groene Materialen

Naast het hergebruiken van oude materialen, kun je ook kiezen voor het gebruik van groene materialen bij het inrichten van jouw magazijn. Groene materialen zijn materialen die duurzaam worden geproduceerd en die minder belastend zijn voor het milieu. Voorbeelden van groene materialen zijn gerecycled glas, bamboe, kurk en gerecycled plastic. Door te kiezen voor groene materialen, verminder je de impact van jouw bedrijf op het milieu en draag je bij aan een duurzame toekomst.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *