Na de werkweek of de schoolweek is het weekend, twee dagen vrij en lekker ontspannen. In dit artikel zullen er een aantal dingen genoemd worden die je met je gezin kan doen op zaterdag en zondag.

Leuke dingen om te doen in het weekend met je gezin
© Pixabay.com

1. Ga lekker uitwaaien op het strand
Als het weer een beetje mee zit kan je lekker een dagje naar het strand gaan. In de zomer kan je met het hele gezin op het strand liggen en lekker in de zee zwemmen. Als het niet echt lekker weer is kan je een strandwandeling maken. Frisse lucht is altijd goed en sluit de dag leuk af met een drankje of een hapje eten in een restaurant in de duinen.

2. Bouw een fort
Kinderen vinden het vaak leuk om zelf een fort te bouwen en hier de hele dag mee te spelen. Help ze mee om het fort te bouwen en speel af en toe gezellig mee.

3. Haal de verkleedkleren uit de kast en houd een fotoshoot
Kinderen vinden het leuk om te doen en het zijn leuke herinneringen voor later. Laat je kinderen zelf hun outfit kiezen en maak foto’s. Bedenk met het hele gezin leuke poses en maak de leukste foto’s.

4. Ga picknicken
Maak met het hele gezin lekkere hapjes klaar en ga picknicken. Als het lekker weer is kan je gezellig buiten picknicken. Is het weer minder mooi, leg dan een tafelkleed op de vloer en ga in de woonkamer picknicken.

5. Bezoek de kinderboerderij
Kinderen vinden dieren vaak erg leuk en interessant. Op veel verschillende plaatsen van Nederland zijn er kinderboerderijen te vinden. De toegang is vaak gratis en er is genoeg te doen.

6. Verzamel bladeren in het bos
In de herfst is het extra leuk om naar het bos te gaan, als de bladeren van de bomen zijn gevallen kan je met je kinderen de mooiste bladeren verzamelen. Droog de bladeren tussen een dik boek en plak ze op, een leuke herinnering voor later en een leuke bezigheid.

Gezin
© PxHere.com

7. Speel spelletjes
Kinderen willen vaak de hele dag door spelletjes spelen, maak er een leuke dag van vol spelletjes. Laat alle gezinsleden om de beurt een nieuw spel uitkiezen en speel het met het hele gezin. Je kan er ook een wedstrijdje van maken, de persoon die de meeste spelletjes wint, mag kiezen wat het avondeten wordt.

8. Lees boeken in de bibliotheek
Ga met je gezin naar de bibliotheek, laat je kinderen een paar boekjes uitkiezen en lees ze voor. Soms zijn er in de bibliotheek ook een paar activiteiten te doen, maak hier gebruik van!

9. Breng een bezoekje aan de IKEA
Iedereen wordt enthousiast als ze denken aan de IKEA, ijsjes voor maar 50 cent en alle wooninspiratie bekijken. Er is ook altijd een speelplek aanwezig voor de kinderen. De kinderen kunnen hier leuk spelen met andere kinderen en jij en je partner kunnen rustig de winkel bekijken.

10. Bezoek een museum
In Nederland zijn er genoeg musea te vinden voor kinderen. Bezoek met het hele gezin een museum en ontdek wat er te beleven valt.

Dit waren de 10 activiteiten die je kunt doen met je gezin in het weekend. Je hoeft je nooit meer te vervelen, er is altijd wel iets leuks te doen. Heb je geen kinderen? Ook voor koppels is er een hele bucket list weggelegd.

Ook interessant om te lezen

1 reactie

  1. Finn D

    Naar Europa-Park gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *