Stellen die reeds een tijdje samen zijn vergeten wel eens hoe belangrijk het is om ook aangename dingen samen te doen. De sleur sluipt meestal onopgemerkt een relatie binnen en naast samen koken of de huishouding doen vindt men, na een dag hard labeur, vaak de tijd niet om samen te genieten van andere activiteiten. Waarschijnlijk hebben jullie een familie- en vriendenkring die ervoor zorgt dat je een rijk sociaal leven hebt maar hebben jij en je partner daarmee wel genoeg we-time? Sommige mensen hebben een eigen bucket list, een verlanglijstje om nog dingen te presteren in dit leven die heel boeiend lijken. Een bucket list voor stellen, die je is ideaal wanneer je nood hebt aan leuke bezigheden die je gezamenlijk kunt beleven.

De bucket list voor stellen
© PxHere.com

Ga er even voor zitten
Om een verlanglijstje op te stellen, met activiteiten die jullie relatie weer een boost kan geven, kun je best even rond de tafel gaan zitten. Stellen die reeds geruime tijd samen zijn weten van elkaar meestal wel hoe avontuurlijk de andere is. Indien jullie reeds een eigen bucket list hebben kun je ze naast elkaar leggen en kijken of jullie gemeenschappelijke interesses hebben. Ligt jullie belangstelling op een heel ander niveau, dan kun je gaan uitzoeken of iemand zijn grenzen wil verleggen of dat er misschien een compromis kan gesloten worden. Het hoeven geen grote of dure bezigheden te zijn, zolang jullie er samen maar pret aan kunnen beleven.

Afwegen en overwegen
Zijn jullie niet allebei even avontuurlijk, dan zoek je best een gulden middenweg. Het internet kan hierbij helpen om uit te zoeken wat er te beleven valt binnen een aanvaardbare omtrek. Een citytrip, een kano tocht of een dagje wellness zijn fantastische ideeën maar indien jouw wederhelft er geen graten in ziet ga je hiermee niet scoren. Spreek samen ook af op welke termijn en bij welke frequentie je dingen plant, wat haalbaar is en wat niet. Bij evenementen waar moed en doorzettingsvermogen vereist is, is het belangrijk dat jullie beiden op dezelfde golflengte zitten. Misschien ben jij wel een durfal die makkelijk grenzen verlegt maar als je partner daar niet voor te vinden is hou je dit beter voor je eigen persoonlijke lijstje.

Stellen bucketlist
© PxHere.com

Quality time verbindt
Stellen die een druk en haastig leven leiden boeten in aan samenhorigheid en dit kan nefast zijn voor een relatie. Even de druk ontvluchten om samen weer op adem te komen in een andere omgeving en te beseffen waarom je ook alweer verliefd werd op de ander geeft opnieuw verbinding. Elkaar hierin uitdagen en op die manier tonen dat het vlammetje nog steeds brandend is zal het alleen maar opnieuw aanwakkeren. Je openstellen voor nieuwe ervaringen en tijd maken om elkaar wederom te ontdekken is de beste manier om sleur te doorbreken.

Samen beleven à la carte
Ga na waar jullie gedeelde interesses liggen en maak er een fijn brainwash moment van. Noteer alle voorstellen die hieruit voortvloeien en maak er een belevenissen-menu van zodat je nooit lang hoeft na te denken wat de volgende uitdaging wordt. Waarom zou men alleen à la carte kunnen eten en niet op die manier uitstapjes plannen als het je relatie ten goede komt?

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *