De vrijgezellenparty is een ware traditie in Nederland. Het is een belangrijke dag voor het aankomende echtpaar. Een vrijgezellenparty moet dan ook altijd goed voorbereid zijn. Het moet echt spannend zijn en de ‘slachtoffers’ moeten niet weten wat ze te wachten staat. De laatste dag als vrijgezel is een spannende dag. Maar hoe zorg je er nu voor dat je er een geweldige dag van maakt. Wat zijn de do’s en dont’s als het gaat om een vrijgezellenparty. Lees hieronder de belangrijkste tips.

Wat heb je nodig voor de ideale vrijgezellenparty
© Pixabay.com

Maak het niet te gek

Bij een vrijgezellenparty hebben organisatoren vaak de neiging om het veel te dol te maken. Je hebt natuurlijk zoveel leuke ideeën, maar die kun je lang niet allemaal waarmaken. Soms is het verstandiger om een vrijgezellenparty juist simpeler te houden. Eenvoud siert de mens, zeggen ze wel eens. Probeer dus niet te veel activiteiten in te plannen, waardoor iedereen doodmoe is. Probeert een vaste, overzichtelijke planning te maken met ook ruimte voor pauzes.

Geen clichématige activiteiten

Vrijgezellenparty’s gaan vaak gepaard met clichématige activiteiten. Je moet bijvoorbeeld een paar ludieke opdrachtjes doen op straat. Zoals samen zingen, maar je kunt zelf vast ook nog wel een paar clichés bedenken. Het is de gemakkelijkste weg, maar natuurlijk is het niet zo spannend. Het is veel leuker om heel creatief te zijn. Ga echt activiteiten ondernemen waarvan men schrikt en denkt: wauw, dit had ik niet verwacht! Dit is een van de beste vrijgezellenparty’s die ik ooit heb meegemaakt. Dan ga je de goede kant op. Natuurlijk is het wel lastig om creatief te zijn, want veel paden zijn al bewandeld. Maar dit is natuurlijk wel een goede uitdaging om creativiteit te stimuleren.

Begin op tijd

Bij een vrijgezellenparty kun je beter op tijd beginnen. De reden hiervoor is dat je dan zeker weet dat je geen krappe planning hebt. Het zal niet de eerste keer zijn dat er sprake is van een krappe planning bij een vrijgezellenparty. Vaak lopen planningen toch uit en dan zit je met de gebakken peren. Misschien moet je daardoor activiteiten snel afronden, waardoor je er niet optimaal van kunt genieten. Erg vervelend natuurlijk, dus ook in dergelijke situaties is het verstandig om altijd op tijd te beginnen.

Vrijgezellenparty
© PxHere.com

Veel drank

Een vrijgezellenparty moet natuurlijk gevierd worden. Hoe doe je dat anders door veel drank te drinken. Dit hoort echt bij een vrijgezellenparty. Het is dan ook een sociaal glijmiddel. Wat is een feestje zonder drank? Het zorgt voor veel minder gezelligheid, want dan blijft iedereen in zijn rol zitten. Drank zorgt er echter voor dat mensen uit hun sociale rol komen. Ze zijn dan blijer, authentieker en zoeken meer verbintenis met andere mensen. Dat is precies hetgeen wat je nodig hebt bij een succesvolle vrijgezellenparty. Zorg dus voor veel drank en geniet vervolgens optimaal.

Trek lering uit andere vrijgezellenparty’s

Waarschijnlijk ben je al naar veel andere vrijgezellenparty’s geweest. Er zijn namelijk meer mensen op deze wereld die gaan trouwen. Uit die vrijgezellenparty’s kun je lering trekken. Met andere woorden: je komt er dan snel achter wat wel werkt en niet werkt.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *