Wat ga je dit jaar eens doen met je verjaardag? Je bent het nu wel zat, die eeuwige kring met stoelen met een schaaltje nootjes in het midden. En wat een gedoe allemaal, om iedereen bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk is je huis een rommeltje en heb je, om elke gast evenveel aandacht te geven, aan het eind van de avond niemand écht gesproken. Verzin daarom iets leuks, iets origineels. Mensen zullen niet snel afzeggen en je hebt er zelf ook meer aan. Algemene tip: vraag niet om cadeaus, maar om een bijdrage. Zo vergroot je de mogelijkheden om er een onvergetelijke dag van te maken. En wat moet je nou met al die spullen?

Zo vier je je verjaardag op een originele manier
© Pixabay.com

Organiseer een pop- of pubquiz
Stel een pop- of pubquiz samen! Dit kun je zelf doen, maar er staan zat voorbeelden online. Het enige dat je nodig hebt, is een laptop en een paar fatsoenlijke speakers. Aan de hand van geluidsfragmenten, video’s, afbeeldingen, enzovoorts, worden er vragen gesteld aan de diverse teams. Zet mensen die elkaar niet kennen bij elkaar in het team. Je kunt dit thuis doen, maar als je geen zin hebt in de rotzooi, doe je dit met z’n allen in het park. Bij slecht weer kun je een bevriende kroeg- of zaaleigenaar lief aankijken, of je daar terecht kunt.

Huur een Engelse dubbeldekker
Al vanaf 300 euro huur je een typisch Engelse, knalrode dubbeldekker. Dit is voor grote gezelschappen ideaal. Je bespreekt de route met de chauffeur, sleept koelboxen en hapjes mee naar binnen en rijdt zo al feestend een rondje door Nederland, of naar een locatie waar het feest verder gaat. Laat de bus voorrijden op een centrale plek, bijvoorbeeld op een station. Dan hoeft niemand met de auto te komen. Party on!

Wijnproeverij gecombineerd met spelletjes
Een wijnproeverij is altijd een goed idee natuurlijk. Je leert wat, en voor het eten en drinken wordt intussen gezorgd. De wijn brengt de stemming er rap in. Maar om het niet te veel op de wijn te richten – je hebt er altijd een paar bij die geen wijn lusten – kun je het beste een paar sjoelbakken, een voetbaltafel of wat andere spelletjes meeslepen. Sowieso is dit wel aardig als er ook kinderen bij zijn.

Zo vier je je verjaardag op een originele manie
© Pixabay.com

Kinderen! Oeps, bijna vergeten…
Als je veel vrienden met kinderen hebt, zijn er alleen maar meer mogelijkheden. Zwembad, bowling, pretpark: waarom niet? Er is voor elk wat wils en de kinderen kunnen hun gang gaan. Of kijk bij je lokale voetbalclub of je daar een middag van een veld gebruik mag maken: lekker een potje voetballen met z’n allen! Wie weet willen ze de kantine opengooien voor de derde helft.

High Tea: steeds populairder
Maar het hoeft niet zo actief en druk allemaal. De High Tea stijgt in populariteit, en dat is niet voor niets. Op internet vind je tal van horeca die tegen redelijke prijzen één of meer tafels volzetten met heerlijke hapjes. En daar hoeft echt niet alleen thee bij gedronken te worden natuurlijk. Beetje bijkletsen, relaxen, heerlijk rustig. En voor de wat oudere gasten is dit ook gezellig.

Hopelijk kom je op mooie ideeën en heb je een onvergetelijke verjaardag. Happy birthday to you!

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *