Onze tv’s worden steeds groter en onze banken zitten steeds lekkerder. Toch kan niets de filmbeleving van een bioscoop evenaren, alleen met zijn twee of met het hele gezin. Ben jij ook zo’n filmfanaat? Er komen een aantal veelbelovende films aan in 2020 die een bezoekje aan de bioscoop meer dan waard zijn.

De beste verwachte films voor volgend jaar
© Pixabay.com

1917
In deze film gaan we terug naar de Eerste Wereldoorlog waar de Britse soldaten Schofield en Blake centraal staan. Zij worden op een missie gestuurd om een aanval van het 2e bataljon af te blazen. Als dit mislukt zal een enorme groep soldaten sneuvelen, onder wie de broer van Blake.

Deze film is niets vergeleken met andere oorlogsfilms. De film is zo gemonteerd dat het lijkt alsof het één lange scène is. Dit brengt je dichtbij de soldaten en maakt het een persoonlijk avontuur. Er wordt nu al gespeculeerd over een mogelijke Oscar-nominatie voor Beste Film. We hoeven niet lang meer te wachten op dit pareltje: de première is al op 9 januari!

Tenet
Tenet is de nieuwste film van Christopher Nolan. De lijst met topfilms van deze regisseur lijkt eindeloos, met films als Memento, The Prestige, Inception, Interstellar en zijn laatste film Dinkirk. Over zijn nieuwste film Tenet wordt zacht gezegd nogal geheimzinnig gedaan. Een plot kunnen we dus ook niet geven. Toch zijn er al een aantal dingen bekend gemaakt over de film. Zo weten we bijvoorbeeld dat er rollen zijn voor Robert Pattinson en Michael Cane. Ook schijnt de film over spionage te gaan en heeft het een sci-fi thema. De film is in veel verschillende landen opgenomen en is de duurste blockbuster van Christopher Nolan tot nu toe.

Omdat er zo geheimzinnig over wordt gedaan zijn onze verwachtingen natuurlijk hoog! We moeten nog even wat langer wachten op deze film, de releasedatum in Nederland is pas op 16 juli 2020.

Films
© PxHere.com

Top Gun: Maverick
Na 34 lange jaren is het dan eindelijk zo ver: het tweede deel van Top Gun komt eraan! Nu is Pete Mitchell (Cruise) echter een vlieginstructeur die de zoon van zijn overleden partner Goose begeleidt, samen met zijn voormalige concurrent Iceman (een rol van Val Kilmer). Tegelijkertijd komt de vraag aan bod of gevechtspiloten hun beste tijd niet hebben gehad, voornamelijk door de opkomst van drones. Mitchell is het hier niet mee eens en zorgt in deze film weer voor pareltjes van vliegscènes. Naar verwachting is ook deze film te zien vanaf 16 juli 2020.

Bond 25: No Time to Die
Alweer de 25e Bond-film en alweer de laatste voor Daniel Craig. Tevens voorlopig de laatste mannelijke Bond! Er hebben zich een aantal nieuwe namen aangesloten bij deze productie, waaronder Rami Malek (Mr. Robot, Bohemian Rhapsody) die de nieuwste vijand van Bond speelt. Hij is een supergevaarlijke biotechnicus die een einde wil maken aan James Bond. Ook de nieuwe vrouwelijke Bond (Lashana Lynch) heeft nu al een rol in No Time To Die. De film is geregisseerd door de veelgeprezen Cary Fukunaga, die we kennen van het eerste seizoen van True Detective. Nog een nieuwtje van de film is de auto. Waar Bond eerder altijd in ronkende, vervuilende sportauto’s reed, zal hij nu te zien zijn in een milieuvriendelijke, elektrische bolide van Aston Martin. De 25e Bondfilm is te zien vanaf 2 april 2020.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *