Hobby’s zijn niet meer weg te denken in het bestaan van de mens. Daarbij zijn er zoveel verschillende hobby’s dat je ze niet eens allemaal kunt benoemen. Sporten kan een hobby zijn, maar ook lezen of iets verzamelen. Maar er zijn nog veel vreemdere hobby’s. Hobby’s kunnen aardig wat tijd opslokken en een hobby kan zelfs heel kostbaar zijn. Natuurlijk kun je het zo gek maken als dat je zelf wilt maar als iemand fanatiek bezig is met zijn of haar hobby, dan hebben ze er vaak veel voor over.

Knotsgekke hobby's voor urenlang plezier
© Pixabay.com

Bijna iedereen heeft wel een hobby. Vroeger spaarden mensen al sigarenbandjes of postzegels en het grappige is dat dit nog steeds gebeurt. Anderen hebben weer een muziekinstrument als hobby of vinden het leuk om af en toe de dj te zijn. Mediteren of yoga, ook hobby’s die veelvuldig worden beoefend. Fotograferen, tuinieren, koken en zo kunnen wel nog wel even door gaan. Maar wat zijn nu een beetje bijzondere hobby’s, die wel heel erg opvallen tussen gamen en koelkastdeurmagneetjes sparen?

The Observer

Wat denk je van de hobby van de Brit Paul Yarrow? Hij heeft er zijn hobby van gemaakt om bij reporters of andere live opnames op de achtergrond in beeld te komen. Hij noemt zichzelf ‘The Observer’ en hij verschijnt regelmatig in beeld op de BBC, Sky News, Channel 4 of andere kanalen.

Pokémons vangen

Een hobby van de laatste jaren is ‘Pokémons vangen’. Een poosje terug was het echt een bizarre hype en zorgde het zelfs soms voor overlast op straat. Zo erg is het niet meer, maar er zijn nog steeds mensen (en zeker niet alleen kinderen) die uren op straat lopen te wandelen om Pokémons te vangen.

Cosplayers

Er zijn mensen die naar allerlei evenementen gaan en dan verkleed als een personage. Verwar het niet met ‘gewoon verkleden’ want deze mensen streven ernaar om exact op het personage te lijken.

Op reis met je teddybeer

Er zijn wereldwijd een aantal mensen die er een hobby van hebben gemaakt om met een bepaald speelgoed, bijvoorbeeld een teddybeer de wereld rond te reizen. Iedere keer als ze op een karakteristieke bestemming zijn, maken ze een foto van dit speelgoed en plaatsen ze deze foto op social media. Een leuke hobby, want zo kom je nog eens ergens.

Knotsgekke hobby's voor urenlang plezie
© Pixabay.com

Zeep als kunst

Er zijn ook tal van bijzondere creatieve hobby’s en dan hebben we het hier niet over schilderen of tekenen. Er zijn bijvoorbeeld die van stukken zeep of groentes de mooiste kunstwerken maken en ook de ijssculpturen of enorme zandkastelen zijn vaak prachtig om te zien.

Miniatuurwereld

Dan zijn er nog de mensen die hun hobby in de treinen gevonden hebben. Sommige noemen het denigrerend ‘spelen met modeltreinen’. Toch is het vaak niet zomaar een treintje rond laten rijden, er komt aardig wat techniek en elektronica aan te pas wil je de baan een beetje indrukwekkend maken. Er zijn mensen die hele landschappen hebben waar de treinen doorheen rijden. Ook de complete winterdorpen komen steeds meer in. Rond de feestdagen wordt alles opgebouwd en ontstaat er een winters tafelreel, soms ook met treintjes, een reuzenrad en allerlei andere opvallende effecten tussen de talloze sfeervolle huisjes. Dan heb je nog de mensen die auto’s of schepen nabouwen of uren met Lego of K’nex aan het bouwen zijn.

Pretparken

Waar de een graag de tijd neemt om een achtbaan na te bouwen, heeft de ander zijn hobby ervan gemaakt om zo veel mogelijk achtbanen in real life uit te proberen. Zo had de Nederlandse Simon in 2019 al 275 parken bezocht en inmiddels al in 1081 verschillende achtbanen gezeten.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *