Een welgekende uitspraak stelt dat geluk niet te koop is. Daar is geen woord aan gelogen. Daarnaast is het lastig om een artikel te schrijven over het vinden van geluk. De reden hiervoor is dat iedereen zijn geluk ergens anders in vindt. Mensen zijn zeer verschillend. Maar de vraag is eigenlijk interessanter wanneer je het omdraait. Wat zorgt ervoor dat je niet ongelukkig wordt? Dat is belangrijker, want als je geen ongeluk hebt, dan komt het geluk vanzelf wel. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat je ongelukkig maakt. Lees hieronder de tips om te voorkomen dat jij ongelukkig wordt, met als bijkomend voordeel dat je sneller geluk zult vinden.

Hoe vind je het geluk
© PxHere.com

Tip 1: luister niet naar anderen die jou gaan vertellen hoe je gelukkig moet worden

Een lange zin voor een tip, maar dat komt omdat de tip zeer belangrijk is. Een fatale fout die veel mensen maken, is dat ze denken dat andere mensen weten hoe ze gelukkig moet worden. Dit kan overigens uit alle lagen van de bevolking naar voren komen. Allereerst heb je de overheid met bepaalde normen en waardes die ze opdringen aan de bevolking. Dat je als Nederlander hard zou moeten werken om gelukkig te worden bijvoorbeeld. Daarnaast stellen mensen op je werk hoe je gelukkig moet zijn. Men houdt ervan om ongevraagde adviezen te geven. En dan is er nog je familiekring. Zij weten ongetwijfeld ook heel goed hoe je gelukkig moet worden. Het punt is: je moet niet naar iedereen helemaal luisteren, maar kijken welke adviezen je ter harte kan nemen en welke niet. Je moet altijd kritisch blijven en je eigen pad volgen.

Tip 2: geluk zit niet in producten

Het klinkt misschien wat cliché, want het feit dat consumeren je niet gelukkig maakt is reeds bekend. Maar toch doen nog veel mensen het. Veel mensen weten het wel, maar toch gaan ze er mee door. Die nieuwe telefoon brengt je echt niet zoveel geluk als je aanvankelijk denkt. Misschien voor een paar dagen, maar daar staat tegenover dat je met dat geld ook andere leuke dingen had kunnen doen. Bijvoorbeeld op stap gaan met vrienden, een mooie reis maken en ga zo maar verder. De kans dat je daar gelukkig van wordt is namelijk aanzienlijk groter. Natuurlijk is enige welvaart wel vereist en is er niks mis met luxe. Maar je moet niet doorslaan en dat gebeurt tegenwoordig wel vaak.

Geluk vinden
© PxHere.com

Tip 3: goede omgang met familie en vrienden

Je familie en vrienden spelen een belangrijke rol in je gelukzaligheid. Men stelt wel eens: je bent het gemiddelde van de 5 personen waar je het meest mee omgaat. Daar is geen speld tussen te krijgen. De mensen met wie je het meeste omgaat, die hebben ook de grootste impact op je geluk. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze bijdragen aan je geluk, maar ook dat jij bijdraagt aan het geluk van je naasten. Het is dus een heerlijke wisselwerking. Je moet ook zuinig omgaan met familie en vrienden, want je hebt ze nodig wanneer het slecht gaat.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *