De grote vraag is gesteld en jullie hebben eindelijk besloten om te gaan trouwen, spannend! Maar hoe zorg je er nu voor dat je bruiloft straks tot in de puntjes verzorgd is? Met de hulp van The Beautiful Brideshop en de onderstaande tips organiseer jij een trouwdag die je nooit meer zult vergeten.

Hoe maak je van je trouwdag een dag om nooit meer te vergeten
© Pixabay.com

De datum
Allereerst natuurlijk de datum. Wanneer gaan jullie trouwen? Bedenk goed in welk seizoen je het liefst wil trouwen: wil je een tropische bruiloft aan het strand, of toch liever het witte sprookjeshuwelijk in de sneeuw? Natuurlijk moet je uiteindelijk altijd maar net mazzel hebben met het weer, maar de seizoenen van het jaar liggen redelijk vast. Ook qua prijs kunnen de seizoenen erg van elkaar verschillen.

Het team
Jouw bruiloft hoef je natuurlijk niet helemaal in je eentje te gaan organiseren, dit zou ook ondoenlijk zijn. Bekijk dus goed wie jou allemaal kan gaan helpen bij het organiseren van dit grootse feest. Is je moeder een waar organisatietalent? Of misschien heeft je aanstaande man wel een nichtje dat in het eventmanagement zit. Vaak zijn er genoeg mensen in de familie die je met alle liefde willen helpen. Ook is het handig om nu alvast te gaan kijken naar wie de getuigen gaan worden. Wil je alles echt goed geregeld hebben? Misschien is een professionele weddingplanner dan wel een goed idee.

De locatie
De volgende stap is het uitzoeken van jouw droom trouwlocatie. Zodra je de datum hebt vastgelegd kun je gaan kijken naar locaties. Wil je trouwen in een eeuwenoud kasteel? Een kerk? Of toch liever knus op een klein boerderijtje in het land? Er is keuze genoeg! Hoe verder je vooruit plant, des te meer keuzevrijheid je hebt qua locaties, omdat de kans dan kleiner is dat deze al is volgeboekt. Begin dus op tijd met het organiseren van je bruiloft!

De stijl
Het is handig om een thema of een stijl te kiezen voor je begint met het inkopen van alle benodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan een speciale kleur of een bepaald tijdperk. Let er bij het kiezen van de kleur wel op dat deze past bij de kleuren van je locatie, het zou zonde zijn als je straks allemaal vloekende kleuren bij elkaar krijgt. Qua tijdperken kun je denken aan bijvoorbeeld de 60’s, of de roaring twenties. Zorg er wel voor dat je het thema goed naar de gasten communiceert, zodat ze weten wat ze moeten aantrekken! Ook is dit het geschikte moment om te kijken naar een trouwjurk en bruidsaccessoires die passen bij je gekozen thema en kleur.

Hoe maak je van je trouwdag een dag om nooit meer te vergete
© Pixabay.com

De gasten
Hoeveel mensen wil je uitnodigen om samen met jullie deze mooie dag te komen vieren? Stel een gastenlijst samen en zorg ervoor dat iedereen ruim van te voren bericht krijgt. Denk er echter wel aan dat hoe meer mensen je uitnodigt, hoe duurder de bruiloft zal uitvallen. Deze mensen zullen namelijk allemaal moeten eten en drinken en dit kan behoorlijk prijzig worden! Voorkom onaangename verrassingen en houd hier van te voren rekening mee in je budget.

Ondertrouw
Wat je zeker niet moet vergeten is om in ondertrouw te gaan bij de gemeente. Dit is noodzakelijk omdat je anders wettelijk gezien niet kunt trouwen. Vaak kun je dit echter gewoon online op de website van je gemeente regelen. Maak hier ook gelijk een afspraak met een ambtenaar van de burgerlijke stand die jullie in het huwelijk kan komen verbinden.

De dag zelf
Je hebt nu alles geregeld, probeer niet meer zoveel te stressen en geniet vooral van deze mooie dag met jouw geliefde en al je familie en vrienden. Als je hebt gelet op alle tips die wij je gegeven hebben in dit artikel kan er eigenlijk niets meer misgaan! En na afloop gaan jullie gewoon lekker op huwelijksreis. Veel geluk samen!

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *