De periode van geschenkjes komt eraan. Maar wat als uw kind een spelconsole wil? Er zijn zoveel verschillende consoles op de markt, elk met zijn specifieke eigenschappen. Om u te helpen, hebben wij een top 3 opgesteld van de beste consoles.

De 3 beste spelconsoles
© Pixabay.com

We vergelijken 3 verschillende consoles: De Nintendo switch, de Microsoft Xbox One S en de Playstation 4 Pro. Onze vergelijking start met verschillende categorieën: Ten eerste gaan we voor de resolutie. Bij het vergelijken van de resolutie is het belangrijk om te beseffen dat ze allemaal grote overeenkomsten hebben: allemaal hebben ze een 1080p resolutie. Degene met de hoogste beeldresolutie daarentegen is de Playstation 4 pro. Deze kan een resolutie halen van 4K, wat vele keren hoger is dan onze andere consoles.

Ten tweede kijken we naar de opslagcapaciteit. De Nintendo switch scoort hier het laagste met 320 GB. Vervolgens hebben we de Playstation met een opslagcapaciteit van één TB. Bij de Xbox hebben we een opslagcapaciteit van één TB. Tot zover zien we dat de Playstation 4 Pro, zonder enige uitbreiding van capaciteit, op kop loopt: dit door de immens hoge beeldresolutie en een opslagcapaciteit van één TB. OP de tweede plaats hebben we dan de Microsoft Xbox One S met een resolutie van 1080p en met een opslagcapaciteit van één TB. Tenslotte hebben we de Nintendo switch met zijn beperkte opslagcapaciteit. Toch is het belangrijk om te weten dat de beeldresolutie 720p bedraagt door de Nintendo Switch zijn draagbaar karakter. Hierdoor hebt u als reiziger altijd de mogelijkheid om hem mee te nemen en lekker te gamen: waar en wanneer u wilt.

De 3 beste spelconsole
© Pixabay.com

Toch is er één specifieke eigenschap waar u als gamer vaak rekening mee moet houden: welke games kan ik allemaal spelen op mijn nieuwe console? Het klinkt misschien een vraag die niet veel betekent, maar toch weten we dat ze een grote rol kan spelen. Binnenkort is de nieuwe Harry Potter Game in de handel verkrijgbaar. Voor grote Harry Potter Fans weten we dat dit spel een Must is. Toch zien we dat dit spel enkel maar speelbaar is op de Playstation en de Xbox One S, waardoor u als switch-speler uitgesloten wordt.

Wanneer we deze punten op een rij zetten, zullen we zien dat we de volgende top 3 krijgen: Op de derde plaats staat de Nintendo switch, op de tweede plaats hebben we dan weer de Xbox One S en helemaal bovenaan zien we de Playstation 4 Pro. Bij het maken van deze beslissing, is het belangrijk om te weten dat de vergelijking gebeurde vanuit het standpunt: gaming op groot scherm en op de opslagcapaciteit van de console. Dit is dan ook de reden waarom de Nintendo switch op de laatste plaats zou staan, ook al is men in staat om te gamen op groot scherm. Maar wanneer u echt op zoek bent naar een console tijdens het reizen, is de Nintendo Switch perfect voor u. Ik hoop althans dat ik u keuze vereenvoudigd heb op deze manier en wens u veel speelplezier.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *