Ben jij ook zo iemand die wel zou willen sporten, maar moeite heeft om naar de sportschool te gaan? Krijg je jezelf niet weg bij de televisie? Voor veel mensen is de stap groot om naar de sportschool te gaan.

De beste workout om voor je televisie te doen
© Pixabay.com

Iedereen herkent zich hier wel eens in, zelfs de meest gemotiveerde sporter. Maar het is niet nodig om de ijzers van de gym op te zoeken om fit te worden. Fit worden kan ook gewoon thuis, zelfs terwijl je gewoon televisie kijkt!

Alles wat je nodig hebt is wat ruimte om een aantal oefeningen te kunnen doen. Voor deze oefeningen heb je geen apparatuur nodig, en geen lidmaatschap voor de fitnessclub. Dus het scheelt je tijd en geld! Deze work-out bestaat uit eenvoudige basisoefeningen met je eigen lichaamsgewicht.

Hier zijn zes oefeningen die je voor je tv kunt doen.

De Plank

Ken je de plank nog niet? De plank is de nieuwe sit-up. De plank traint je core net zo goed, bovendien veiliger dan de sit-up. Een yogamat is alles wat je nodig hebt. Maak van je lichaam een plank door te leunen op je onderarmen en je tenen. Span je buik aan en hou dit zo lang mogelijk vol.

De air squat

De air squat is een van de beste oefeningen die je kunt doen. Je kunt er gewichten of halters bij gebruiken om de oefening iets zwaarder te maken. Maar de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht is eigenlijk alles wat nodig is. De air squat, of te wel kniebuigen, is een goede training voor de beenspieren, maar ook voor een goede houding. Probeer de squat zo volledig mogelijk uit te voeren, dus zo diep mogelijk naar beneden.

De beste workout om voor je televisie te doe
© Pixabay.com

Lunges

Nog een goede oefening voor de beenspieren, maar tegelijk voor het gehele onderlichaam, zijn lunges. Met lunges zet je een stap naar voren met je been tot het een hoek van 90 graden maakt. Daarna stap je weer terug en herhaal je het met het andere been. In het Nederlands wordt het ook wel een uitstappas genoemd. Natuurlijk kun je deze oefening ook zwaarder maken door gewichten te gebruiken. Maar doe er eerst maar eens 50 terwijl je je favoriete soap kijkt.

Push Ups

De push-up is een van de beroemdste oefeningen die er bestaat. Deze basis oefening traint vrijwel alle spieren in het lichaam. Schouders, borst, rug, armen, buikspieren en zelfs de benen. De push-up mag niet ontbreken in je tv work-out. Nog niet sterk genoeg om een echte push-up te doen? Begin dan op je knieën. Er zijn allerlei varianten mogelijk om de push-up zwaarder te maken als je er beter in wordt.

Wall Sits

Een wall sit herinner je mischien nog van gymles op school. Je leunt met de rug tegen een muur, met de benen in een hoek van 90 graden. Een eenvoudige oefening om de beenspieren te trainen, maar probeer dat maar eens lang vol te houden. Je beenspieren zullen spoedig gaan branden en trillen.

Touwtje Springen

Wil je ook aan je conditie werken terwijl je tv kijkt? Dan heb je alleen maar een springtouw nodig. Bedenk wel van te voren of je benedenburen er blij mee zullen zijn. Touwspringen is een hele goede workout voor de conditie en je balans. Al springend de ondertiteling op tv lezen is je volgende uitdaging.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *