Je ziet het in het straatbeeld: steeds meer mensen nemen de fiets voor praktische en recreatieve verplaatsingen. De ene fietser voelt de druk van de klimaatopwarming. De andere wil wat gaan doen aan conditie en gezondheid. Een derde vindt het gewoon heerlijk aangenaam om de wind door zijn of haar haren te laten waaien en het hoofd volledig leeg te maken. Welke reden je ook hebt om te fietsen, het is altijd een goede reden! Fiets naar het werk, naar de bakker, naar school of naar de sportclub. Je hebt alvast de beste remedie beet tegen stress en fileleed. Maar eenmaal op je bestemming kan de sfeer alweer omslaan. Want waar laat jij jouw rijwiel achter in de bende fietsen, die daar al voor de deur geparkeerd staan?

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek voor je fiets
© Pixabay.com

Voorzie een fietsenrek

Sta je aan het hoofd van een bedrijf of een school, baat je een winkel of een andere gelegenheid uit, waar mensen bijeenkomen, voorzie dan niet alleen parkeerplaatsen voor auto’s, maar ook voor fietsen. Moedig het fietsen aan door je klanten, personeel, leerlingen enzovoort een veilig onderkomen voor hun fiets aan te bieden. Ook al zijn het er maar enkele, met een enkellaags fietsenrek kom je al een heel eind. Je kunt deze fietsenrekken in een standaardvorm verkrijgen, maar je kunt ze ook op maat laten maken, zodat ze perfect passen in de ruimte die je hiervoor ter beschikking hebt. Bovendien kun je ook bij je thuis een enkellaags fietsenrek voorzien als opbergruimte voor de fietsen van het hele gezin.

Diverse mogelijkheden

Binnen het gamma van de enkellaagse fietsenrekken van Klaver Fietsparkeren heb je een ruime keuze uit verschillende modellen. Een fietsenrek moet niet alleen praktisch zijn, maar ook het design is van belang. Daarbij speelt jouw persoonlijke smaak en voorkeur een essentiële rol. Hoe eenvoudig zo’n rek ook lijkt, je kunt het altijd combineren met oplaadpunten voor e-bikes en/of een overkapping, zodat je fietsen ook nog eens beschermd worden tegen de regen of de felle zon. In elk geval wordt er sterk ingezet op de duurzaamheid van het materiaal en let men er ook op dat fietsen niet kunnen beschadigd worden door het rek.

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek voor je fiet
© Pixabay.com

Nog meer oplossingen

Tot hiertoe hadden we het over het enkellaags fietsenrek, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om fietsen te stallen. Zit je namelijk wat krap qua ruimte voor het aantal fietsen dat je zou moeten bergen, dan kun je ook voor een dubbellaags fietsenrek gaan. Op die manier parkeer je dubbel zoveel fietsen op dezelfde ruimte. Alweer kun je hierbij oplaadpunten en/of een overkapping voorzien.

Is een overkapping niet voldoende, maar heb je bijvoorbeeld ook last van diefstal op het terrein, dan kun je overwegen om fietskluizen te installeren. Je kunt hier ook een bromfiets in kwijt.

Tot slot kun je ook bij de fietsenrekken in het algemeen kiezen voor een parkeersysteem dat ontworpen is voor bredere fietsen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen met manden of kratten voorop. In een dergelijk systeem kun je ook fietsen zonder brede bagagevoorzieningen kwijt, dus iedereen kan er zijn of haar rijwiel in achterlaten.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *