Wie regelmatig vliegt naar verschillende bestemmingen weet dat de service per vliegtuigmaatschappij nog weleens wil verschillen. Ook het comfort verschilt per vliegtuig. In het ene toestel heb je veel meer beenruimte, dan in het andere vliegtuig. Voor wie graag wil weten met welke vliegtuigmaatschappij het goed vliegen is en met welke juist niet, hebben we er een aantal op een rijtje gezet.

Met deze vliegtuigmaatschappijen spreid je fijn je vleugels
© Pixabay.com

Goedkope vliegtuigmaatschappijen

Vliegen is voor veel mensen veel toegankelijker geworden. Dit komt mede door de komst van de budget vliegtuigmaatschappijen. De vraag is natuurlijk of deze vliegtuigmaatschappijen dan ook veel mindere kwaliteit leveren. Deze maatschappijen houden hun overheadkosten laag doordat ze geen maaltijden of entertainment aanbieden. Als je dit wel wilt, moet je ervoor betalen. Ook voor ruimbagage moet je betalen. Verder gebruiken deze luchtvaartmaatschappijen vliegvelden die vaak kleiner zijn en wat verder van steden afliggen. JetBlue is een Amerikaanse prijsvechter en deze staat heel goed bekend. Elke stoel heeft een eigen televisiescherm en er is gratis WiFi aan boord. Ook kan je vooraf je stoel reserveren. JetBlue is al meerdere keren uitgeroepen tot beste vliegtuigmaatschappij bij verschillende verkiezingen.
Ryanair is een andere bekende prijsvechter. Deze richt zich op Europa. Passagiers moeten vanaf het vliegveld vaak ver reizen naar de dichtstbijzijnde stad. Ook worden zitplaatsen niet toegewezen. De bestuursvoorzitter komt regelmatig met ludieke voorstellen om goedkoper vliegen mogelijk te maken. Een aantal voorbeelden hiervan is het invoeren van betaalde toiletten en het heffen van gewichtsbelasting voor zware passagiers.

Beste en slechtste luchtvaartmaatschappijen

Qatar Airways is in 2019 uitgeroepen tot de beste vliegtuigmaatschappij van de wereld. Singapore Airlines, die in 2018 nog op de eerste plaats eindigde, is nu geëindigd als tweede. Ook de KLM staat nog in de top 20. Voor deze verkiezing is passagiers naar hun mening gevraagd. In 2019 heeft Qatar Airways de nieuwe Economy Class geïntroduceerd. Passagiers hebben nog meer beenruimte, meer menukeuzes en grotere beeldschermen. Qatar Airways heeft ook aan duurzaamheid gedacht. Zo worden er minder producten gebruikt van wegwerpplastic. Met Singapore Airlines reis je ook nog steeds heel comfortabel. De toestellen beschikken over veel beenruimte en elke stoel heeft een USB oplaadpunt. Met de app van Singapore Airlines kan je thuis het entertainment systeem inzien en een lijstje maken van de series of films die je wilt kijken. Tijdens je vlucht kan je met je eigen device het systeem bedienen.
Nu we het over de beste vliegtuigmaatschappijen moeten we het kort ook nog even hebben over de slechtste luchtvaartmaatschappijen. Thomas Cook Airlines en Easyjet komen er slecht vanaf. Dit is gebaseerd op ervaringen van reizigers en het aantal schadeclaims dat loopt.

Vliegtuigmaatschappijen
© PxHere.com

Met welke vliegmachines wil je vliegen?

Nu we de vliegtuigmaatschappijen besproken hebben, rest ons nog wat te vermelden over de toestellen. Het vliegen met de imposante Airbus A380 is een ervaring op zich. Dit is een dubbeldekker. Er is voldoende beenruimte en op het vliegtuig zitten camera’s. Zo kan je vanuit een ander perspectief de vlucht ervaren. Verder maakt het vooral veel uit op welke plek je zit. In een Boeing 777 kan je beter niet op rij 44 of 45 zitten. Hier zit je dicht bij het toilet en je hebt minder beenruimte.

We wensen je een goede reis!

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *