De voordelen van fietsen zijn al zo vaak besproken geweest. Toch blijft het voor veel mensen moeilijk om de fiets te nemen en koning auto van de weg te verdrijven. Nochtans heeft je auto laten staan in de garage en de fiets nemen veel voordelen als je in de stad woont.

© Pixabay.com

Je voelt je fitter

Laat ons beginnen met het voordeel dat het vaakst naar voor komt als het gaat om fietsen: je gezondheid. Met de fiets je verplaatsen van punt A naar punt B in de buitenlucht terwijl je jezelf voortbeweegt met pedalen doet het bloed door je lichaam stromen. Met andere woorden, je bent bezig met een vorm van sporten en je wordt er op de lange termijn gezonder en fitter door. En de voordelen voor je gezondheid zijn erg breed. Niet alleen win je aan spierkracht en krijg je een betere conditie, maar ook een verbeterde cardiovasculaire functie is een voordeel. Daarnaast is fietsen ook een goede manier om gewicht te verliezen. Moet je lange afstanden overbruggen, dan kan je nog altijd kiezen voor tweedehands elektrische fietsen.

Minder stress

Niet alleen je fysieke gezondheid wordt verbeterd, ook je mentale gezondheid gaat er op vooruit. Fietsen houdt niet alleen hormonen zoals cortisol onder controle, maar zorgt er ook voor dat je minder gestresseerd bent. Wie fietst vertrekt vaak tijdiger dan wie er met de auto op uit trekt. Je zal je dus geen zorgen maken dat je te laat op je werk komt. Daarnaast heb je als fietser ook minder last van het drukke verkeer en zal je nooit in de file terechtkomen, wat voor veel chauffeurs een grote bron van stress is.

Het bespaart je tijd

Om verder gaan op het vorige: dagelijks in de file staan om ´s avonds laat nog naar de gym te moeten en te sporten is verleden tijd. Door te fietsen in de stad bespaar je heel wat tijd. Niet alleen zal je geen verloren tijd meer hebben door in de file te staan, maar omdat je al actief bezig bent, moet je ook minder sporten. Ook wie zich met tweedehands elektrische fietsen door de stad begeeft is actiever bezig dan wie dagelijks met de auto rijdt.

© Pixabay.com

Je bespaart veel geld

Benzinekosten, verkeersbelasting, verzekering, kosten van reparaties en de investering van de auto zelf. Een auto hebben kost veel geld. Fiets je enkel door de stad, zelfs dan nog bespaar je geld op je brandstofkosten, reparatiekosten en eventueel je verzekering. Het opgespaarde geld kan je gebruiken om iets leuks mee te doen of te investeren in een van de vele uitstekende tweedehands elektrische fietsen waardoor je fietsavontuur in de stad nog beter wordt.

Beter voor het milieu

We hebben het tot nog toe enkel nog maar gehad over de persoonlijke voordelen, maar er is ook een voordeel voor het milieu. Door te kiezen voor de fiets in plaats van de auto zorg je ervoor dat er minder CO2 in de lucht komt. Hiermee heb je een positieve impact op het milieu. Voor milieubewuste mensen zorgt dit weer voor een extra gelukzalig gevoel.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *