Een halsketting is het verlengde van je jurk. Dat weten we allemaal. Maar ook op een T-shirt of een dikke trui kun je een ketting dragen. Zelfs al loop je naakt, dan nog draag je een halsketting met stijl. Dit vraagt een overzichtje.

Ketting
© My-jewellery.com

V-hals of decolleté

Bij een jurk of bloes met een V-hals of decolleté ligt je halsketting rechtstreeks op de huid. Een betere manier om je sieraad te etaleren is er niet. Ben je vrij bleek van teint, ga dan eerder voor een gouden ketting of een exemplaar met wat kleur. Ben je donker van huid of zongebruind, dan komt ook zilver prima tot zijn recht. Je kunt ook verschillende kettingen combineren. Let er dan wel voor op dat ze een verschillende lengte hebben, zodat elke schakel en elke decoratie tot zijn recht kan komen. Wat heb je namelijk aan een juweel, als het verborgen wordt, zelfs al is dat dan door een ander juweel. Zorg ervoor dat 1 ketting nauw rond je hals aansluit. Een tweede en een derde hangen er dan prachtig onder.

Ronde hals of hoge kraag

Bij een ronde hals, een hoge col of een rolkraag, moet je ervoor zorgen dat je halsketting niet in je kledij verdwijnt. Niets is zo storend als iemand die steeds met haar hand in haar kraag naar haar kettingen zit te vissen, om die weer bovenop haar T-shirt of trui te leggen. Twee minuten later is het toch weer van hetzelfde. Draag dus niet al te korte halskettingen, om ervoor te zorgen dat ze mooi bovenop de kledij blijven liggen bij elke beweging die je maakt. Ook hier kun je zonder probleem meer dan 1 juweel dragen. Denk er ook aan dat een zilveren ketting op lichte kledij weinig opvalt, tenzij er een gekleurde steen in verwerkt is. Dan blijft de ketting zelf meer op de achtergrond en springt het ornament meer in het oog.

Choker
© My-jewellery.com

En wat met een choker?

Vind je chokers wat vulgair? Dan heb je nog niet op de website van My Jewellery gekeken. Hier vind je alleen maar mooie en smaakvolle exemplaren. Het zijn overwegend kleurrijke kettingen met kralen en bloemen. Een choker kun je nu net wel op een T-shirt of trui met ronde hals dragen, aangezien deze de kans niet heeft om in je kleren weg te glippen. Hij blijft altijd mooi zichtbaar rond je hals boven je kleren uitsteken. Bekijk ook de foto’s achter elk product om ideeën op te doen. Je ziet bijvoorbeeld hoe je verschillende chokers kunt combineren of hoe je een choker kunt combineren met andere kettingen.

Jouw initiaal

Ook al heb je geen enkel juweel, een ketting met je initiaal moet je hebben! Elke vrouw en elk meisje heeft op zijn minst een kettinkje met haar letter. Hierin heb je ook heel wat keuze: simpel in het goud of het zilver of kleurrijk met een strass letter, ingegraveerd in een munt of vrij en zonder omkadering, een grote letter of een kleine …

Je hebt het al begrepen. Het kiezen van een halsketting is niet zo simpel. Er zijn zo veel mogelijkheden en potentiële combinaties. Neem gerust een dagje vrij en maak er eens werk van.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *