Als je op vakantie bent, wil je graag zo mobiel mogelijk zijn zodat je veel van het land te zien krijgt. Vele mensen kiezen er dan ook voor om een auto te huren en hiermee op vakantie te gaan. Op deze manier wordt je eigen auto niet belast en kun je toch alle bezienswaardigheden bekijken. Het kan natuurlijk ook zijn dat je eigen auto qua formaat niet goed genoeg is en dat je daarom ervoor kiest om een auto te huren. Maar waar moet je precies rekening mee houden?

Een auto huren op vakantie praktische tips
© Pixabay.com

De voorwaarden

Om een auto te mogen huren, is het vaak nodig dat je 21 jaar of ouder bent. Er zullen natuurlijk ook mensen zijn van 18 jaar die alleen op vakantie willen gaan. Ook mensen tussen de 18 en 21 jaar kunnen een auto huren, maar het is wel goed zoeken naar bedrijven die deze mogelijkheid aanbieden. Er zijn zelfs verhuurbedrijven die de leeftijdsgrens op 25 jaar en ouder hebben ingesteld. Voor iedereen geldt dat je in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Voor sommige landen is het zelfs een vereiste dat de bestuurder een internationaal rijbewijs in het bezit heeft. Deze kan worden aangevraagd bij de gemeente of bij de ANWB.

Een creditcard

Vaak is het enkel mogelijk om een auto te huren als je in het bezit bent van een creditcard. Dit is als extra verzekering voor de verhuurder zodat hij zeker weet dat je de borg en het huurbedrag netjes afbetaald. Let er dus goed op dat je hier wel in het bezit van bent. Een Maestro of een Visa kaart doen het vaak goed, en ook kun je vaak met een prepaid credit card terecht.

Voor de geschikte auto kiezen

Dan komt de tijd dat je voor de meest geschikte auto moet gaan kiezen. Je moet jezelf dan afvragen wat je allemaal van plan bent om te gaan doen in het vakantieland. Ben je bijvoorbeeld van plan om lange afstanden te rijden en op wat voor weg? Met hoeveel personen ga je reizen? Door dit soort vragen te stellen is het makkelijker om een meest geschikte auto te kiezen voor de reis die je gaat maken. Daarnaast speelt het natuurlijk ook een grote rol of je links of rechts moet rijden in je vakantieland. Als je namelijk nog nooit eerder links hebt gereden, dan is het misschien niet helemaal handig om te kiezen voor een schakel. Dan kun je beter kiezen voor een automaat.

Een auto huren op vakantie praktische tip
© Pixabay.com

Extra’s en de verzekering

Ga je met kinderen op pad? Dan is het bijvoorbeeld handig om ook te kijken naar extra’s zoals kinderzitjes. Deze zitten namelijk niet standaard inbegrepen en dienen bijbesteld te worden. Wat daarnaast ook belangrijk is, is om te kijken naar de verzekering van de auto. Het is veilig om op pad te gaan met een WA-verzekering. Dit type verzekering is ook vaak een verplichting als je een auto huurt. Bekijk daarnaast ook de verzekering voor diefstal. Je weet nooit wat er in het buitenland gebeurd. Ga zeker niet in op de goedkope aanbiedingen die je in het buitenland af kunt sluiten. Betaal dan maar een beetje meer in Nederland, maar dan kan je er wel op vertrouwen dat je goed verzekerd bent. Huur de auto ook altijd met een volle tank en bekijk het aantal kilometers dat je met de auto mag rijden.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *