Sta je voor de keuze om je badkamer opnieuw in te richten, dan rijst vanzelf de vraag of je voor een ligbad kiest of niet. Een ligbad is natuurlijk wel zeer aantrekkelijk, doordat het je ultieme ontspanning biedt! Is er voldoende ruimte in je badkamer aanwezig, dan kun je ook kiezen voor een heerlijk vrijstaand bad. Lastig keuzes! Gelukkig is er voor iedere badkamer een oplossing op maat. In dit artikel nemen we de vele mogelijkheden met je door.

© Pixabay.com

Ervaar de luxe van een vrijstaand bad

Vrijstaande baden kennen een hoge mate van luxe, maar hebben wel ruimte nodig. Ze moeten vanaf verschillende zijden in te stappen zijn, maar ook optisch heeft dit bad ruimte nodig: hij moet werkelijk tot zijn recht kunnen komen. Het vrijstaand ligbad biedt een heerlijk luxueuze beleving. Het leuke is dat je ‘m niet alleen in de badkamer kunt plaatsen, zo wordt het vrijstaande ligbad steeds vaker in de slaapkamer geplaatst! Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Ligbaden zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar:

  • Volledig vrijstaand bad
  • Hoekbaden – deze kennen twee rechte zijdes die tegen de hoek wand komen en lopen in het midden rond af doorgaans
  • Gedeeltelijk vrijstaand bad – dit type bad kent één rechte zijde wat tegen de badkamerwand geplaatst wordt
  • Inbouw ligbad – dit ligbad wordt meestal in een hoek geplaatst, waarna deze wordt omgebouwd met een stenen wand

Eigentijds design

Ligbaden tref je in vele modellen en (lichte) kleurschakeringen. Het riante ovale ligbad, in de vorm van een halve eierschaal is erg populair, wat ook geldt voor het vrijstaande bad op pootjes. Het rechte ligbad, met zijn vaak mooie diepte, biedt een grote waterinhoud waarin je je heerlijk kunt onderdompelen. Wie echt voor een spectaculaire look gaat heeft ook nog de keuze uit een heus vrijstaand natuursteen ligbad. Deze zijn meestal antracietkleurig en kennen een prachtige, naturelle look. Over het algemeen worden ligbaden van kunststof gemaakt, het grote voordeel hiervan is dat het badwater goed op temperatuur blijft en dus niet snel afkoelt.

© Pixabay.com

Ultiem genieten met whirlpool

Heb jij al een specifiek ligbad voor jezelf voor ogen? Neem dan zeker de overweging mee om direct te kiezen voor een whirlpool ligbad(!) Want reken maar dat het ‘bubbelbad’ voor nóg meer ontspanning zorgt. De term ‘bubbelbad’ dekt overigens niet geheel de lading van wat een moderne whirlpool te bieden heeft. Zo zijn er diverse standen mogelijk en is er de keuze voor hydromassage (waterstraalmassage). Ideaal om bij te komen van een stressvolle dag, of te genieten van waterstraalmassage. Kinderen zijn overigens ook gék op baden met whirlpool. Heb jij een jong gezin, dan is dit de overweging waard. Let wel, je kunt beter geen badschuim of zelfs badzout in een whirlpool stoppen; de schuimproductie neemt dan grote vormen aan! Nog een bijkomstig nadeel is de geluidsproductie. Wil jij rustig badderen in alle kalmte, dan is een whirlpool mogelijk niet aan jou besteed.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *