De meeste mensen denken bij vakantie meteen aan vliegen. Je neemt het vliegtuig naar een ver land, naar een Zuid-Europees strand of naar een Europese hoofdstad. Een andere grote groep mensen reist graag met de eigen auto. Eén reden is dat je ter plekke dan ook je eigen auto tot je beschikking hebt. Waarom kiezen nog steeds relatief weinig mensen voor de trein? Waarom zou ook jij eens per trein naar je vakantiebestemming moeten reizen? We leggen het jou graag uit.

Waarom ook jij met de trein op vakantie moet gaan
© Pixabay.com

Jouw vakantie begint al op het station

Als je een treinreis boekt, hoef je niet ruim van tevoren op het station te zijn. Je bespaart jezelf dus de wachttijd op het vliegveld. Sterker nog: jouw vakantie begint al zodra je op het station bent aangekomen en de trein aan komt rijden. Je stapt in, je stalt je bagage en ontspant. Geen drukte of lange wachtrijen zoals op veel vliegvelden, dus ook geen vakantiestress al ruim vóór je bent aangekomen. Terwijl de trein zich verplaatst, lees je een boek of een tijdschrift, luistert muziek en kijkt naar buiten. Het landschap trekt zich aan jou voorbij, vanuit de trein kijk je daardoor ook anders naar de wereld. Je hoeft niet op de weg te letten, dat doet de machinist voor jou. Heerlijk relaxed kom je per trein aan op je vakantiebestemming. Misschien moet je onderweg een keer overstappen, geen probleem toch? Voor een langere reis kan je beschikken over een slaapcoupé. Terwijl je steeds dichter bij je vakantieadres komt, geniet jij van je nachtrust in die rijdende trein.

Meer indrukken van het land

Meestal zie je tijdens je vakantie slechts een heel beperkt deel van het land waar je verblijft. Als je er met de trein doorheen reist, zie je veel meer! Wellicht ontdek je andere streken die je ook graag een keer wil zien. Hoe heerlijk is het om in de trein alvast te fantaseren over je volgende reis? Ter plekke aangekomen, kan je ook een auto huren om die andere streek nog beter te bekijken. Als openbaar vervoer goed geregeld is, kan je uiteraard ook de trein of de bus nemen.

Ook onderweg verbonden

De trein van nu is anders, veel moderner dan de trein van toen. Je kan je smartphone of andere apparatuur opladen en dus op je gemak je contacten bijwerken of foto’s van onderweg versturen. Steeds meer treinvervoerders installeren ook wifi in hun treinen. Je kan dus onderweg ook zonder extra kosten online blijven en zelfs werken, als je dat echt niet kan laten.

Waarom ook jij met de trein op vakantie moet gaa
© Pixabay.com

Comfort en beweging

Tijdens je vliegreis beperkt jouw beweging zich tot een wandelingetje naar het toilet. Rijd je met je eigen auto? Dan zal je om de twee uur pauzeren en even de benen kunnen strekken. In de trein heb je echter veel meer bewegingsvrijheid. Als jij daar behoefte aan hebt, loop je helemaal naar voren, vervolgens naar achteren en terug naar je coupé, op elk moment dat jij dat wil. Je hoeft je in de trein gelukkig niet te houden aan ‘fasten your seatbelts’. Je hebt ook meer beenruimte en dus voel je je minder opgesloten.

Milieuvriendelijk verplaatsen

Hoe vind je het idee om tijdens je reis minder CO2 uit te stoten? Met de trein reizen is veel milieuvriendelijker dan met het vliegtuig of met de auto. Dus lever jouw bijdrage aan het milieu en reis relaxed, comfortabel en met aandacht voor het milieu naar jouw vakantiebestemming.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *